LEEF! GLI

Ontdek de GLI: Jouw weg naar een gezondere leefstijl

Je hebt vast al eens gehoord van GLI - Gecombineerde Leefstijl Interventie. Maar wat houdt dit precies in?

G: Gecombineerd staat voor het combineren van verschillende leefstijlfactoren en dimensies van Positieve Gezondheid. Later in deze tekst vertellen we je er meer over.

L: Leefstijl omvat jouw manier van leven en het gedrag dat daarbij hoort.

I: Interventie verwijst naar geplande veranderingsactiviteiten die jou helpen jouw doelen effectiever te bereiken. Dit zijn bewuste stappen om veranderingen teweeg te brengen, gebaseerd op het vertrouwen dat je in jezelf hebt om deze taken uit te voeren.

Kort gezegd, GLI is gericht op het aanpassen van jouw huidige leefstijl en gedrag op verschillende gebieden die voor jou relevant zijn, op een manier die bij jou past. Dit gebeurt stap voor stap, door telkens een focuspunt te kiezen waar jij aan wilt werken. Het gaat om kleine aanpassingen die uiteindelijk een groot verschil maken.

 

Wat houdt de GLI Beweegkuur in?

De GLI Beweegkuur is voornamelijk een individueel coachtraject, ontworpen om stap voor stap jouw leefstijl aan te passen. Je wordt begeleid door een ervaren leefstijlcoach, met ondersteuning van zowel een diëtist als een fysiotherapeut.

Hoe ziet dit traject er concreet uit?

Nadat je een verwijzing van je huisarts hebt ontvangen, plannen we een intakegesprek in. Tijdens dit gesprek legt de leefstijlcoach precies uit wat je gedurende 2 jaar kunt verwachten. Ook brengen jullie samen jouw verwachtingen helder in kaart.

Als blijkt dat de Beweegkuur bij jou past starten we ‘officieel’ met de begeleiding. Je hebt vervolgens een intake bij de diëtist en bij de fysiotherapeut.

Persoonlijk plan

De diëtist bekijkt samen met jou je huidige voedingspatroon en ontwerpt een persoonlijk voedingsplan op basis van jouw doelen en huidige voedingsinname.

De fysiotherapeut onderzoekt jouw huidige bewegingspatroon en samen stellen jullie een beweegplan op, rekening houdend met jouw mogelijkheden en interesses.

Vervolgens werk je samen met de leefstijlcoach aan het eigen maken van het voedings- en beweegplan, stap voor stap. De focus ligt op het aanleren van nieuwe gewoonten en het overwinnen van uitdagingen. Hierbij komen de BRAVO'S-factoren en de dimensies van Positieve Gezondheid aan bod.

Jij staat aan het roer

Het belangrijkste om te onthouden is dat dit gehele programma om jou draait. Jij staat aan het roer, terwijl de leefstijlcoach jou ondersteunt. Motivatie om te veranderen is daarom essentieel. Jij bepaalt wat het beste bij jou past en de leefstijlcoach begeleidt je op de juiste weg.

Het veranderen van gedrag kost tijd en gaat gepaard met ups en downs, en dat is helemaal oké. Daarom duurt het programma 2 jaar, zodat je voldoende tijd hebt om jouw doelen te bereiken en een blijvende verandering te realiseren.

Groepsbijeenkomsten

Naast de persoonlijke begeleiding vormen de groepsbijeenkomsten een essentieel onderdeel van de Beweegkuur. Tijdens deze bijeenkomsten staat telkens een ander leefstijlonderwerp centraal en deze zijn informatief van aard.

De groepsbijeenkomsten worden geleid door de fysiotherapeut, de diëtist en de leefstijlcoach. Samen delen zij waardevolle inzichten en praktische tips om jou te ondersteunen bij jouw leefstijlverandering. Het is een kans om te leren van anderen, ervaringen te delen en elkaar te motiveren op weg naar een gezondere levensstijl.

Leefstijlfactoren

Bij leefstijl spelen verschillende factoren een rol, ook wel bekend als de BRAVO'S-factoren:

 • Beweeg voldoende
 • Stop met roken
 • Matig alcoholgebruik
 • Eet gezonde voeding
 • Zorg voor ontspanning
 • Zorg voor voldoende slaap

Positieve Gezondheidsdimensies

Positieve Gezondheid kijkt naar wat je nog wel kunt, ondanks eventuele uitdagingen. Het gaat verder dan alleen de afwezigheid van ziekte of klachten. Elementen zoals veerkracht, zingeving en zelfmanagement zijn essentieel in dit proces van gedragsverandering. Wat heb jij nodig om je gezonder en veerkrachtiger te voelen? Met Positieve Gezondheid krijg je inzicht in wat voor jou belangrijk is.

De zes dimensies van Positieve Gezondheid zijn:

 • Lichaamsfuncties: voel je gezond en fit
 • Mentaal welbevinden: ervaar vreugde en tevredenheid
 • Zingeving: heb vertrouwen in je toekomst
 • Kwaliteit van leven: geniet van het leven
 • Meedoen: heb goede relaties en contact met anderen
 • Dagelijks leven: zorg goed voor jezelf

Klaar om aan de slag te gaan met jouw gezonde leefstijl? Ontdek hoe GLI jou kan helpen bij jouw persoonlijke doelen.

Neem contact op via 085 0609110 of vul het contactformulier in.

1
2
Scroll naar boven